ΙΑΜΑΤΑ 2

ΙΑΜΑΤΑ 3

ΙΑΜΑΤΑ 4

ιαματα

Το κέντρο πολιτισμού του δήμου Κορινθίων και η ΛΖ εφορία προϊστορικών και κλασσικών αρχαιοτήτων οργάνωσαν ένα ιδιότυπο μάθημα αρχαιογνωσίας στο Ασκληπιείο της αρχαίας Κορίνθου και έτσι είχαμε πολλοί την ευκαιρία να μάθουμε για την ύπαρξη του αρχαίου αυτού θεραπευτικού χώρου.
Ιδιαίτερο ενδιαφέρον είχε η εξιστόρηση θεραπευμένων ιατρικών περιστατικών βασισμένη σε κείμενα που έχουν βρεθεί σε πολλά Ασκληπιεία. Τα απέδωσαν εξαιρετικά οι ηθοποιοί, Δημήτρης Αλευράς, Ανδρέας Αντωνίου, Δημήτρης Καφαντάρης και Γιάννης Παπαγιανόπουλος. Στο δρώμενο συμμετείχε και η ομάδα Οpus Femina της Φάλιας Παπαγιαννοπούλου. Εμψυχώτρια του εγχειρήματος η Σοφία Δασκαλοπούλου.
Τα αρχαία Ασκληπιεία είναι χώροι που αφηγούνται με μια παγκόσμια γλώσσα την ιστορία του πολιτισμού μας, την ιστορία της ίασης, είναι μια αφορμή να έρθουμε σε επαφή με το θεραπευτικό πνεύμα του αρχαίου κόσμου.
«Όποιος στον ευωδιαστό αυτόν ναό εισέρχεται, ας είναι αγνός. Κι αγνότητα είναι να έχεις τον νου και την καρδιά προσηλωμένα στο καλό».

Σχολιάστε

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.