ΡΟΜΠΙΝ 1

Οι καταθλίψεις έχουν πάρει επιδημικές διαστάσεις στο δυτικό κόσμο, σε λίγα χρόνια θα θεωρείται πλέον φυσιολογικό μαζί με το πρωινό να παίρνει κάποιος και το χάπι της ευτυχίας. Κάτω από το λούστρο της « επιτυχημένης» ζωής υπάρχει αγωνία, πόνος, απογοήτευση, απελπισία, ματαιότητα. Ο θάνατος του χολιγουντιανού « επιτυχημένου» κωμικού ηθοποιού Ρόμπιν Ουιλιάμς προκάλεσε έκπληξη.
Ο άνθρωπος είναι το μοναδικό ζώο που βάζει τόσα εμπόδια στην ευτυχία, που καταπιέζει το έμφυτο δυναμικό του, που καταπιέζει και απαρνιέται την φύση του ,που κυνηγά και φαντασιώνεται μεγαλεία, δόξα, φήμη, που ζει φυλακισμένος σε ιδεολογίες, δόγματα και μεγάλες ιδέες, που πιστεύει ότι είναι κάποιος σπουδαίος, που προσπαθεί να γίνει κάτι άλλο, που βρίσκεται σε συνεχή διαμάχη με τον εαυτό του.
Και που είναι αυτό ο έρμος ο αυθεντικός εαυτός; Είναι μόνιμα καταχωνιασμένος στα υπόγεια της ψυχής του. Ο άνθρωπος έχει την ελευθερία της επιλογής ή θα βρει το θάρρος να ζει αυθεντικά ή θα ζει σαν τυφλοπόντικας στην ασφάλεια του λαγουμιού του με όλες τις συνέπειες.

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s