Με αφορμή τα   όσα συνέβησαν στην γαλακτοκομική σχολή στα Γιάννενα και το χαμό του Βαγγέλη θα αναφερθώ ενδεικτικά σε δύο περιστατικά που συνέβησαν στην Κόρινθο και συνεχίζουν να συμβαίνουν δυστυχώς.

Μια παρέα νεαρών εφήβων έχει πάρει στο κατόπι 20χρονο νέο, τον χλευάζει , τον κοροιδεύει , κοινώς σπάει πλάκα , ένας μεγαλύτερος έφηβος ο οποίος βλέπει τη σκηνή τους λέει « αφήστε ήσυχο τον άνθρωπο , αισθάνεται άσχημα , δεν καταλαβαίνετε»  .Τότε ένας από τους νταήδες του απαντά « και εσένα τι σε κόφτει ρε………….».

Στο κέντρο της πόλης , σε πεζόδρομο με καφετέριες , νεαροί έφηβοι ενοχλούν συστηματικά και σπάνε πλάκα με μεσίληκα ο οποίος δεν αντέχει την καζούρα και αρχίζει να φωνάζει. Κανένας από τους θαμώνες των καφετεριών δεν υπερασπίστηκε την αξιοπρέπεια αυτού του ανθρώπου. Τα περιστατικά βαρβαρότητας είναι συνηθισμένα και συμβαίνουν καθημερινά δίπλα μας , και αφορούν όλους μας όχι μόνο τα θύματα. Όταν δεν αντιδρούμε είναι εξ ισου βάρβαρο.

Αυτοί οι νεαροί έφηβοι θα συνεχίσουν να κάνουν το ίδιο και ως ενήλικες , θα συνεχίσουν να ταξινομούν τους ανθρώπους σε εκείνους που είναι αδύναμοι , ευάλωτοι, περίεργοι και επάνω τους θα ξεσπούν τις προκαταλήψεις τους , τα κόμπλεξ τους και κάθε είδους συναισθηματική  τους αναπηρία.

Είμαστε όλοι άνθρωποι , με τις ίδιες συναισθηματικές ανάγκες, είμαστε μοναδικοί και ασύγκριτοι ,κανένας δεν είναι περισσότερο ή λιγότερο σημαντικός. Η ζωή μας προσφέρει πολλές ευκαιρίες να γίνουμε καλύτεροι , να γίνουμε αγαθοί , να γίνουμε ταπεινοί. Γιατί η καλοσύνη έχει ομορφιά, έχει αποδοχή ,έχει ταπεινότητα, έχει μεγαλείο. Η καλοσύνη ας γίνει σαν την σκιά μας.

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s