Πες την άποψη σου

Η Μήτιδα  ζήτησε από τους αναγνώστες της εφημερίδας να πουν την άποψη τους πάνω σε ένα συγκεκριμένο ερώτημα.  Όσοι επίσης  από εσάς επιθυμείτε να συμμετέχετε στο διάλογο μπορείτε να γράψετε στην ηλεκτρονική διεύθυνση mhtida@gmail. Com

Αν υποθέσουμε ότι υπήρχε μια κοινωνία όπου δεν θα υπήρχε φτώχεια , αδικία, βία, πόλεμοι, κατασταλτικοί και σωφρονιστικοί θεσμοί, όπου τα ανθρώπινα δικαιώματα θα ήταν σεβαστά , όπου δεν θα υπήρχε ρατσισμός, πιστεύετε ότι ο άνθρωπος θα ήταν ευτυχισμένος;

Πιστεύω ότι οι «ευτυχισμένοι άνθρωποι» είναι προϋπόθεση μιας κοινωνίας όπως την περιγράφετε και όχι συνεπαγωγή.  Οι ολοκληρωμένοι άνθρωποι, οι άνθρωποι με εσωτερική γαλήνη, που «τα έχουν βρει» πρώτα με τον εαυτό τους, είναι εκείνοι που μπορούν να δημιουργήσουν μια «τέλεια» κοινωνία.

Ράνια Σαζακλή

 

Εξαρτάται από το πώς ορίζει το κάθε άτομο την ευτυχία. Σίγουρα οι ουτοπικές προϋποθέσεις που τίθενται στο ερώτημα, καλυτερεύουν τη ποιότητα ζωής. Όσο όμως το μέγιστο ΕΡΩΤΗΜΑ της ΖΩΗΣ θα παραμένει αναπάντητο στους αιώνες, η ΕΥΤΥΧΙΑ θα είναι άπιαστο όνειρο  και το όνομα του Ανθρώπου ένα και μοναδικό:

ΣΙΣΥΦΟΣ.

 

Δεν νομίζω, γιατί δεν υπάρχει ορισμός τι είναι ευτυχία, κοινός για όλους τους ανθρώπους.

Δ. Μουτζούρης

 

Οι άνθρωποι έχουν χάσει το πραγματικό νόημα της ζωής. Σχετίζουν την εύτυχία με πράγματα υλικά και απτά. Όμως η ευτυχία είναι απλά όμορφα καθημερινά πράγματα. Το να συναναστρέφεσαι με ανθρώπους που ταιριάζεις πραγματικά και είναι παρόντες στην ζωή σου αυτό είναι ευτυχία.

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s