Η ρομποτική γραμματέας είναι πλέον γεγονός, παρουσιάστηκε δημόσια από τους κατασκευαστές . Εχει το παρουσιαστικό μιας τυπικής γραμματέα που με την πρώτη ματιά δεν καταλαβαίνεις ότι είναι ρομπότ. Είναι υπάκουη, εργατική δουλεύει 24 ώρες ασταμάτητα, έχει τεράστια μνήμη, δεν έχει απαιτήσεις και βέβαια δεν απεργεί  και δεν παίρνει άδεια τοκετού.

Η βιομηχανία των ρομπότ αναπτύσσεται ραγδαία και φαίνεται ότι στο μέλλον πολλές εργασίες θα εκτελούνται από ρομπότ. Ίσως στο μέλλον να δούμε εργάτες-ρομπότ σε πυρηνικούς σταθμούς, σε ανθρακωρυχεία, σε διαστημικές  αποστολές και σε κατασκευές αποικιών σε άλλους πλανήτες. Πιθανόν οι στρατιώτες του μέλλοντος να είναι ρομπότ και η έκβαση του πολέμου να κρίνετε από το ποιος έχει τεχνολογικά πιο ανεπτυγμένο στρατό.

Τον επόμενο αιώνα ίσως η ρομποτική βιομηχανία να είναι ο μεγαλύτερος επιχειρηματικός κλάδος. Και η εξάρτηση του ανθρώπου από τις μηχανές , που ο ίδιος έχει την ελευθερία να κατασκευάζει, να γίνει μα επικίνδυνη φυλακή για τον ίδιο και για κάθε έμβια ζωή πάνω σ’ αυτόν τον πλανήτη.

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s