Καθώς διάβαζα τις δηλώσεις ενός μητροπολίτη για το σύμφωνο συμβίωσης και τους    ομοφυλόφιλους  όπου  τους χαρακτήριζε ανώμαλους και αποβράσματα της κοινωνίας, μου ήρθε στο νου αυτό που αναφέρει η Παλαιά διαθήκη για το παλούκι που έχουμε στο μάτι μας και αμέσως μετά θυμήθηκα ποίους είχε δίπλα του ο Χριστός, δεν υπήρχε ούτε ένας ιερέας, ούτε ένας πολιτικός, ούτε ένας αξιωματούχος, ούτε ένας λόγιος, ούτε ένας διανοούμενος, κανένας από αυτούς που η κοινωνία θεωρούσε αξιοσέβαστα πρόσωπα.

Οι δηλώσεις αυτές  είναι και επικίνδυνες  γιατί στρέφουν έμμεσα μία κοινωνική ομάδα εναντίον μίας άλλης και δίνουν άλλοθι σε πράξεις βίας.

Οι δηλώσεις αυτές μας υπενθυμίζουν γιατί σταυρώθηκε ο Χριστός.

Ένας ιερέας ο πατέρας Φιλόθεος Φάρος δήλωσε « Ο Χριστός ήταν σαφής όταν είπε πως δεν ήρθε να κρίνει αλλά να σώσει τον κόσμο, δεν καταδικάζει κανένα αμαρτωλό μόνο τον υποκριτή. Μην κρίνετε ίνα μη κριθείτε . Επομένως το λιγότερο που θα περίμενε κάποιος από εμάς τους ιερείς είναι να μην πετάμε πέτρες στους άλλους. Εμείς οι παπάδες έχουμε πολλές νευρώσεις και πολλά από αυτά που λέμε μπορεί να είναι συνέπεια των νευρώσεων μας. Πιστεύω πως εκείνος που προσπαθεί να θεραπεύσει έναν ομοφυλόφιλο είναι ο ίδιος άρρωστος που χρησιμοποιεί ταλαίπωρους ανθρώπους για να δώσει τη δική του νευρωτική μάχη. Όταν κάποιος ελέγχει τον ανθρώπινο ερωτισμό έχει στα χέρια του αλυσοδεμένους τους ανθρώπους».

Από την άλλη μεριά η επιστήμη και συγκεκριμένα η ψυχιατρική μέχρι σχεδόν τα μέσα του προηγούμενου αιώνα θεωρούσε την ομοφυλοφιλία ψυχική διαταραχή και ασθένεια. Την περίοδο εκείνη ένας ψυχίατρος ο Κάρλ Γιούνγκ υποστήριζε « ότι κάθε άνδρας έχει μία γυναικεία πλευρά και κάθε γυναίκα έχει μία ανδρική πλευρά. Καθένας από εμάς φέρει μέσα του δύο πόλους και λόγω της κουλτούρας μας και της φυσιολογίας μας αναπτύσσουμε τον ένα από τους δύο πόλους αφήνοντας τον άλλο στην αφάνεια. Σε όλους μας υπάρχει το ορατό και το αδιόρατο κομμάτι το οποίο δεν θέλουμε να το δούμε».

Το σύμφωνο συμβίωσης και όλος ο ντόρος που έγινε γύρω από αυτό το θέμα ουσιαστικά φανέρωσε την δυσκολία του ανθρώπου να αγαπήσει γιατί η αγάπη δεν είναι επιλεκτική, υπάρχει μόνο μέσα από την βαθιά αποδοχή του άλλου.

 

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.