Πεδίον του Άρεως- Πεδίον του Άρεως

 

Πρόσφατα μία γαλλική εφημερίδα σε ρεπορτάζ της από την Αθήνα αναφέρει ότι το Πεδίον του Άρεως έχει γίνει ένα ανοιχτό μπουρδέλο μεταναστών όπου παιδιά και κυρίως νεαροί Αφγανοί εκπορνεύονται.

Συνειρμικά μου ήρθε στο νου η ταινία του Ηλία Καζάν το « Αμέρικα- Αμέρικα» όπου ο σκηνοθέτης αφηγείται την ιστορία του θείου του Έλληνα μικρασιάτη και την οδύσσεια του μέχρι να φθάσει στην Αμερική.  Ο νεαρός  Έλληνας κουβαλούσε επίσης στους ώμους του και τα όνειρα της οικογένειας του, της μάνας του, του πατέρα του και των αδελφών του που άφησε πίσω στο χωριό. Το όνειρο του πραγματοποιήθηκε όταν έγινε αγαπητικός μιας πλούσιας μεσήλικης αμερικάνας τουρίστριας.

Ο νεαρός 18χρονος Αφγανός που εκδίδεται στο Πεδίον του Άρεως είπε στην γαλλίδα ρεπόρτερ ότι οι γονείς του τον ενθάρρυναν  να έρθει στην Ελλάδα, να ζητήσει άσυλο και μετά να φέρει ολη την οικογένεια στη Δύση. Η εκπλήρωση αυτού του ονείρου περιλαμβάνει την σκληρή και ταπεινωτική δοκιμασία του Πεδίου του Άρεως, κάθε βράδυ πάνω σ’ένα στρώμα κάπου σε μια γωνιά του πάρκου.

Οι αγαπητικοί της μιας βραδιάς του Πεδίου του Άρεως όπως και ο αγαπητικός στην ταινία του Καζάν, θα τα «καταφέρουν», όμως αυτή η επιτυχία θα εμπεριέχει τόση δυστυχία που η αρχική λαχτάρα για μια καλύτερη ζωή θα μετατραπεί σε μια ισόβια λαχτάρα για λήθη.

 

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s