Η Αφρική είναι μια ήπειρος με μεγάλο πολιτισμικό πλούτο που εμεις οι Δυτικοί αγνοούμε. Σε μια κοινότητα στο Μαλί η γενική εκπαίδευση ξεκινά στα6 και ολοκληρώνεται στα30 και περιλαμβάνει γλώσσες, μαθηματικά, τεχνολογία, τα μυστικά της φύσης και του σύμπαντος και ιστορία των λαών. Στη διάρκεια της διαδικασίας εκμάθησης οι μαθητές ταξιδεύουν σε ξένες περιοχές μαζί με τους δασκάλους τους, τους μουσικούς, τους χορευτές και τους τεχνίτες. Μένουν με τους ντόπιους και μαθαίνουν νέους τρόπους ζωής, νέες τέχνες, νέες γλώσσες και από την μεριά τους οι μαθητές οργανώνουν εκδηλώσεις όπου παρουσιάζουν τις δικές τους γνώσεις. Ετσι ο πολιτισμικός εμπλουτισμός είναι αμοιβαίος. Επιστρέφουν στα σπίτια τους αφου έχουν μάθει τρεις γλώσσες και κυρίως να σέβονται τις διαφορετικές κουλτούρες. Παλαιότερα τα ταξίδια αυτά διαρκούσαν επτά χρόνια σήμερα γίνονται την εποχή της ξηρασίας. Οι δε δάσκαλοι γίνονται περιηγητές επισκέπτονται δασκάλους άλλων περιοχών και ανταλλάσσουν γνώσεις και εμπειρίες.

Η εκπαίδευση θα έπρεπε να είναι ένα ταξίδι, στην κυριολεξία, μύησης, ένα σχολείο με ποδάρια όπως προτείνουν οι αφρικάνοι φίλοι μας.

 

 

 

 

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.