Θέλοντας να κάνω ένα δώρο βρέθηκα στο ανδρικό τμήμα ρούχων μεγάλης αλυσίδας ένδυσης. Παρατήρησα ότι η σύγχρονη γραμμή της ανδρικών ρούχων είναι στενή, με πένσες στα πουκάμισα και τα σακάκια, με φόρμα εφαρμοστή που διαγράφει τις καμπύλες του σώματος. Αυτή η σύγχρονη γραμμή που βλέπουμε και στις ανδρικές πασαρέλες  δίνει έμφαση στη δύναμη του σώματος που υποδηλώνει και τη δύναμη του σεξ.

Οι μόδιστροι σχεδιάζοντας ρούχα ταυτόχρονα αναδεικνύουν τις ψυχολογικές ανάγκες των ανδρών που απενοχοποιημένα σήμερα φροντίζουν το σώμα τους και την εικόνα τους.

Πριν από μερικά χρόνια ,μόδιστροι  παρουσίασαν στις πασαρέλες άνδρες με φούστες και αυτό προκάλεσε αντιδράσεις. Δεν προκάλεσε όμως αντιδράσεις όταν μόδιστροι έντυσαν τις γυναίκες με ανδρικά κουστούμια. Η μόδα είναι ένας προάγγελος  αλλαγών, δείχνει αυτά που δεν λέγονται, αφηγείται μέσα από τα ρούχα την πορεία και την εξέλιξη των κοινωνικών σχέσεων, της σεξουαλικότητας, της ανατροπής των ρόλων και των προτύπων. Τα ρούχα μιλάνε και λένε πολλά. Ακούμε;

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s