εςσζ

Σήμερα ζούμε σε μια διαδικτυακή κοινωνία συνεχώς αναπτυσσόμενη και διευρυνόμενη. Για εκατομμύρια ανθρώπους  η σύνδεση τους με τους άλλους περνάει μέσα από το διαδίκτυο το οποίο αρχίζει να εξελίσσεται σε κυρίαρχο μέσο επικοινωνίας.  Έτσι αναδύθηκε η νέα κουλτούρα των διαδικτυακών σχέσεων, κοινότητες μέσα από τις οποίες οι άνθρωποι ουσιαστικά αναζητούν συναισθηματικό φαγητό.

Στην αρχή μοιάζει με την πραγματική ζωή, δίνει πολλές ευκαιρίες για συζητήσεις και ανταλλαγές, στην συνέχεια όμως έρχεται η συνειδητοποίηση ότι αυτό είναι μια απομίμηση της ζωής και μάλιστα κακή απομίμηση γιατί μακροπρόθεσμα μεγαλώνει την αποξένωση, αποσυνδέει τους ανθρώπους από την πραγματική ζωή, δημιουργεί και ενισχύει τα προσωπεία και τις εικονικές σχέσεις.

Πολλοί άνθρωποι μπαίνουν σε φαντασιακές ερωτικές αισθησιακές σχέσεις που τους προσφέρουν μια ασφαλή και εξ αποστάσεως ευχαρίστηση χωρίς δεσμεύσεις, υποχρεώσεις, ευθύνες. Είναι τέλειες κρυψώνες αλλά και τέλειες παγίδες γιατί οι φαντασιακές σχέσεις είναι η εγκατάλειψη του εαυτού, φαίνεται ότι στο μέλλον οι ψυχολόγοι θα έχουν ολοένα και συχνότερα περιστατικά διαδικτυακών ερώτων, ουσιαστικά δηλαδή αποπροσωποποιημένων σχέσεων.

Οι σχέσεις είναι ένα υπαρξιακό βίωμα που το ζούμε με όλες μας τις αισθήσεις και που μέσα από αυτό αποκτούμε την εμπειρική κατανόηση του εαυτού μας και του νοήματος της ζωής μας. Είναι η πιο στοργική πράξη προς τον εαυτό μας.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.