Στα ρεπορτάζ από το βραζιλιάνικο καρναβάλι πάντα κυριαρχούν οι εικόνες με τους τροφαντούς γυναικείους γλουτούς. Η Βραζιλία είναι πρώτη στις αισθητικές επεμβάσεις γλουτών, οι βραζιλιάνοι πλαστικοί  χειρουργοί κάνουν χρυσές δουλειές, έχουν εξελίξει τις επεμβάσεις και σήμερα γίνονται ανώδυνα. Πελάτισσες τους είναι κυρίως  οι γυναίκες της μεσαίας τάξης  οι οποίες  αποπληρώνουν   σε πολλές δόσεις.

Η βιομηχανία αλλαγής του φυσικού  σώματος έχει γιγαντωθεί, ποιος πόνος, αγωνία και ανασφάλεια  κρύβεται άραγε πίσω από κάθε επιθυμία για αλλαγή του σώματος;

Οι πλαστικές επεμβάσεις είναι ένας  εύκολος δρόμος για μια εξωτερική αλλαγή που δεν έχει καμία σχέση  με την πραγματική αγάπη το εαυτού, και αυτό το κάνουν στον εαυτό τους όσοι φοβούνται να αγγίξουν μια εσωτερική πληγή ή όταν δε μπορούν να απαλλαγούν από μια επώδυνη κατάσταση που βίωσαν.

Οι επεμβάσεις αυτές είναι σαν τα προσωπεία που φορούν οι άνθρωποι σε μια ηρωική προσπάθεια να κρύψουν τις εσωτερικές πληγές τους.

Βέβαια τα αποτελέσματα των πλαστικών είναι προσωρινά, πράγμα που σημαίνει ότι είναι προσωρινές κρυψώνες, προσωρινά καταφύγια, μετά η πραγματικότητα επιστρέφει βασανιστικά.

 

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s