ερωτας1

Σε επαρχιακό ελληνικό σχολείο μαθήτρια αποβλήθηκε γιατί κοινοποιήθηκε φωτογραφία της όπου μαζί με έναν συμμαθητή της έκαναν σεξ στις σχολικές τουαλέτες. Ο συμμαθητής της συνέχισε να φοιτά στο ίδιο σχολείο.

Τιμωρία και διαπόμπευση ταυτόχρονα, πόσο πιο ανελέητη μπορεί να γίνει η κοινωνία για ένα νεαρό κορίτσι.

Αυτές όμως οι οδυνηρές καταστάσεις, όταν κάποιος βρίσκεται ολότελα μόνος και απροστάτευτος μπορεί να γίνει μια εσωτερική εμπειρία βαθιάς αλλαγής.

Η ζωή μας δεν είναι μια σειρά από τυχαία γεγονότα, όλα μας συμβαίνουν για κάποιο λόγο, ας είμαστε λοιπόν έτοιμοι για οτιδήποτε προορίζεται για εμάς.  Στη ζωή δεν υπάρχουν αποτυχίες και επιτυχίες, αυτός είναι ένας χονδροειδής τρόπος για να ερμηνεύουμε αυτά που μας συμβαίνουν, υπάρχουν μόνο καταστάσεις και προκλήσεις και πάντα υπάρχει ένα κρυμμένο μάθημα για εμάς, μια κρυμμένη ευκαιρία, μια κρυμμένη ωφέλεια, ένα καινούργιο  ξεκίνημα με ένα καινούργιο  εαυτό.

Οι άλλοι δεν μπορούν να μας βλάψουν εκτός κι αν τους το επιτρέψουμε εμείς και αυτή είναι μια επιλογή πάνω στη οποία έχουμε τον έλεγχο εμείς. Καθώς έγραφα αυτό το κείμενο θυμήθηκα και μια υπέροχη ιστορία από την Απω Ανατολή « ο μαραγκός Σι πηγαίνοντας στη χώρα Τσι είδε στο δρόμο  μια αγριοκαστανιά που ήταν το δέντρο του Θεού του εδάφους. Ο ίσκιος της μπορούσε να χωρέσει χιλιάδες βόδια, ο κορμός της ήταν χονδρός εκατό πήχες και ψηλός εκατό οργιές, έμοιαζε με λόφο απότομο που στην κορυφή του απλώνονταν τα κλαδιά, δώδεκα από αυτά θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν για να γίνουν βάρκες. Πλήθη έφταναν να την θαυμάσουν. Ο μαραγκός όμως ούτε που την κοίταξε και συνέχισε το δρόμο του.

Ο παραγιός του, αφού κοίταξε το δέντρο πολύ ώρα, είπε στον μάστορα-

« γιατί δεν σταμάτησες ούτε μια στιγμή να το δεις;»

«πάψε» είπε ο μαραγκός « είναι ένα δέντρο άχρηστο, αυτό το δέντρο δεν κάνει για τίποτα να γιατί έφτασε σε τόσο μεγάλη ηλικία» Το βράδυ ο μαραγκός είδε στον ύπνο του το δέντρο και του είπε

« γιατί κάνεις συγκρίσεις, θα ήθελες να μοιάζω με τα χρήσιμα δέντρα; επειδή είναι χρήσιμα στον άνθρωπο, περνάνε ένα σωρό βάσανα όλη τους τη ζωή και πεθαίνουν πριν την ώρα τους. Προκαλούν την ίδια τους την καταστροφή και το ίδιο συμβαίνει με όλα τα πλάσματα του κόσμου. Όσο για μένα προσπαθώ εδώ και χρόνια να είμαι άχρηστη, μου χρησίμεψε πολύ αυτή η αχρηστία μου. Και εγώ και εσύ είμαστε πλάσματα, πως μπορεί ένα πλάσμα να κρίνει ένα άλλο πλάσμα; Εσύ είσαι ένας άνθρωπος που σε απειλεί ο θάνατος πως μπορείς να ξέρεις ότι είμαι άχρηστο δέντρο;»

Ο μαραγκός όταν ξύπνησε αφηγήθηκε το όνειρο στον παραγιό. Και ο παραγιός ρώτησε

« αν το δέντρο διάλεξε να είναι άχρηστο γιατί να παριστάνει το Θεό του εδάφους;»

« πάψε» απάντησε ο μαραγκός « παίρνει αυτό τον προσωρινό ρόλο μόνο και μόνο για να αποφύγει τις τσεκουριές εκείνων που δεν τον καταλαβαίνουν. Διάλεξε διαφορετικό τρόπο να προστατευτεί».

 

 

 

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.