Η επιστήμη υποστηρίζει ότι είμαστε κατασκευασμένοι για να λειτουργούμε με θαυμαστό τρόπο και ότι είμαστε υπερβολικά πολύπλοκοι για να λειτουργούμε τέλεια. Έτσι το σώμα μας κινητοποιείται  και προσπαθεί συνεχώς να μας επαναφέρει σε ισορροπία και να επιστρέψει στην υγιή κατάσταση.

Τα κύτταρα μας είναι πολύπλοκα εργοστάσια όπου συμβαίνουν εκατομμύρια χημικές αλληλεπιδράσεις. Κάθε όργανο μας εξαρτάται για την επιβίωση του από την εξισορροπημένη λειτουργία όλων των άλλων οργάνων, γι’αυτό και στο σώμα μας συμβαίνουν δισεκατομμύρια θαύματα στην προσπάθεια του να αντισταθμίσει τις διαταραχές και να επαναφέρει την ισορροπία.

Οι πολύ σοβαρές και χρόνιες ασθένειες  δείχνουν ότι ο μηχανισμός επαναφοράς της ισορροπίας έχει καταρρεύσει.

Το 90% του εγκεφάλου μας φροντίζει για την ομαλή λειτουργία του σώματος μας ενώ το 10% του εγκεφάλου αφορά στις σκέψεις. Οι σκέψεις  μας είναι ένας ιδιαίτερα πολύπλοκος συντονισμός δισεκατομμυρίων κυττάρων που προσπαθούν να επιτύχουν μια καλά ρυθμισμένη ισορροπία. Όταν κάτι δεν πάει καλά ο εγκέφαλος μας έχει επαρκή συνδεσμολογία και αντισταθμιστικούς μηχανισμούς εξισορρόπισης.

Γι’αυτό το ανθρώπινο είδος έχει επιβιώσει και έχει την ικανότητα να προσαρμόζεται σ’όλα τα κλίματα, να αντέχει τις σκληρές και ακραίες συνθήκες επιβίωσης και τις δύσκολες συναισθηματικές καταστάσεις.

Ο χρόνος είναι ένας σημαντικός φυσικός θεραπευτής και οι περισσότεροι άνθρωποι καταφέρνουν να αυτοεπιδιορθώνονται .

Είμαστε ένα θαύμα.

 

το σωμα 2

 

Σχολιάστε

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.