Αυτοανακάλυψη

Πόσο έτοιμοι είμαστε;

Εμείς οι άνθρωποι γινόμαστε ιδιαίτερα επινοητικοί όταν θέλουμε να το σκάσουμε από τον εαυτό μας, όταν θέλουμε να αποφύγουμε να έρθουμε αντιμέτωποι με όλα εκείνα που υπάρχουν μέσα μας και μας θυμώνουν, μας φοβίζουν, μας θλίβουν. Οι κρυψώνες είναι πολλές, μια χρόνια ασθένεια, μια πολυάσχολη ζωή, μια εργασιομανία, μια υπερκατανάλωση, μια τελειομανία, μια κατάχρηση ουσιών, μια υπερβολική φροντίδα για τους άλλους……

Και έτσι συνεχίζουμε να έχουμε μυστικά, να κατηγορούμε τους άλλους για ότι μας συμβαίνει, να νιώθουμε ντροπή, ενοχές, να έχουμε άγχος και ανησυχία.

Η αυτοανακάλυψη δεν είναι ένας σύντομος δρόμος, αλλά είναι ο μόνος δρόμος για να βρούμε τη δική μας φωνή, να αποκτήσουμε δύναμη, αυτοεκτίμηση, αυτοσεβασμό και αγάπη για τον εαυτό μας.

Η αυτοανακάλυψη είναι η προσωπική μας επανάσταση που την οφείλουμε στον εαυτό μας.

ΥΠΑΡΧΟΥΜΕ ΓΙΑ ΧΑΡΗ ΤΟΥ ΕΑΥΤΟΥ ΜΑΣ

ΥΠΑΡΧΟΥΜΕ ΓΙΑ ΧΑΡΗ ΤΟΥ ΕΑΥΤΟΥ ΜΑΣαυτοανακαλυψη5αυτοανακαλυψη3

Το να βρει κάποιος την προσωπική του φωνή έχει μεγάλη σημασία και πολλές φορές χρειάζεται μεγάλη εσωτερική αντοχή ια να διαχωρίσει τον εαυτό του από τον τρόπο σκέψης και το έλεγχο της κοινωνίας μέσα στην οποία ζει και μάλιστα όταν πρόκειται για μια πολύ κλειστή μικρή κοινότητα.

Πολλοί άνθρωποι έχουν πει « δεν ήξερα ότι είχα τόση δύναμη μέσα μου». Αυτό μου είπε σε μια συζήτηση που είχα ένας νέος άνδρας που ζει σε μια μικρή επαρχιακή πόλη. Είναι ομοφυλόφιλος, μια ζωή το έκρυβε απ’όλους, τον έλουζε κρύος ιδρώτας στη σκέψη ότι αυτό θα γινόταν γνωστό. Όταν ήρθε αντιμέτωπος με το φόβο του και αποδέχτηκε την αδυναμία του, άρχισε να αισθάνεται δυνατός, άρχισε να βγαίνει σιγά σιγά από την κρυψώνα του, άρχισε να αλλάζει την εξωτερική του εικόνα και να ντύνεται με ρούχα που τον έκφραζαν, άρχισε να φροντίζει το σώμα του και την υγεία του, άρχισε να κάνει τις δικές του επιλογές και να είναι αυτό που ήθελε. Άρχισε να αδειάζει από τις παλιές φοβικές συνήθειες και να γεμίζει με καινούργιες. Η αυτοαποδοχή του έδωσε την αντοχή και την δύναμη να το ανακοινώσει και στην οικογένεια του και να πάρει υγιείς αποφάσεις για την ζωή του, να ξαναδημιουργήσει τη ζωή του.

Η αυτοανακάλυψη φέρνει και μεγάλες αλλαγές στην κοινωνική μας ζωή. Και επειδή ότι ουσιαστικά κάνουμε έχει σχέση με τους άλλους  και την ανάγκη μας για επικοινωνία επιλέγουμε να σχετιζόμαστε με ανθρώπους που μας θρέφουν συναισθηματικά, που είναι συν-τροφοι στο ταξίδι της ζωής μας.

 

 

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.