Η κατανόηση του φαινομένου της ζωής είναι φυλαγμένο στα κύτταρα μας, οι μοριακοί βιολόγοι ανακάλυψαν ότι τα μιτοχόνδρια των κυττάρων μας περιέχουν απομεινάρια DNA  των βακτηρίων.

Πριν 2 δισεκατομμύρια χρόνια στον πλανήτη μας υπήρχαν βακτήρια. Εκατομμύρια χρόνια μετά συνέβη κάτι συναρπαστικό ένα βακτήριο ενώθηκε με ένα άλλο και δημιουργήθηκε ένα νέο είδος κυττάρων που μπόρεσε στην συνέχεια να δημιουργήσει σύνθετους οργανισμούς δηλαδή φυτά και ζώα.

Το γενετικό υλικό των μιτοχονδρίων μας περιέχει γενετικό υλικό των βακτηρίων, είμαστε δηλαδή μακρινοί απόγονοι αυτής της αρχικής ένωσης των δύο βακτηρίων.

Η δομή των κυττάρων μας αποκαλύπτει την κοινή προέλευση όλων των οργανισμών που υπάρχουν στον πλανήτη μας.

Επιβίωση

Από τότε το φυτικό και το ζωικό βασίλειο συνεργάζονται και συνεξελίσσονται και επιβιώνουν μέσα από αδιάκοπες ανταλλαγές και αλληλεπιδράσεις. Αυτό που ουσιαστικά συμβαίνει είναι ότι συνεξελισσόμαστε αλληλοεξαρτώμενοι από το βακτήριο, το πλαγκτόν μέχρι και τους πιο πολύπλοκους οργανισμούς. Κάθε τι έχει αξία και σημαντική συμβολή  για τη ζωή στον πλανήτη μας.

Έχουν καταγραφεί 751.000 είδη εντόμων, 248.000 είδη φυτών, 281.000 είδη ζώων, τα υπόλοιπα είναι βακτήρια, ιοί, φύκη, πρωτόζωα και μύκητες.

Ο σύγχρονος όμως άνθρωπος δεν έχει κατανοήσει ακόμη ότι δεν είναι ο ρυθμιστής της φύσης και ότι μπορεί να υπάρχει μόνο ως δημιουργικός συνεργάτης της, έχει φθάσει στο σημείο να αλλάζει την γενετική σύνθεση των φυτών και των ζώων τα οποία αντιμετωπίζει ως μηχανές.

Η φύση παίζει γιορτάζει αυτοσχεδιάζει και δημιουργεί συνεχώς έναν απέραντα ποικιλόμορφο κόσμο, ο άνθρωπος από την άλλη μεριά θέλει να τον κάνει ομοιόμορφο και αυτό φανερώνει την ανοησία του και την αλαζονεία του.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.