Οι νευροεπιστήμονες υποστηρίζουν ότι ο εγκέφαλος μας εξελίσσεται συνεχώς και ότι έχει ένα τεράστιο απόθεμα δημιουργικότητας, , χιλιάδες νέα εγκεφαλικά κύτταρα γεννιούνται συνεχώς. Οι ερευνητές που μελετάνε τον εγκέφαλο εκπλήσσονται από τις δυνατότητες και την πολυπλοκότητα του. Και αυτό σημαίνει ότι μπορούμε να του ζητάμε συνεχώς  και εκείνος να μας προσφέρει συνεχώς.

Αυτό όμως που κάνουμε συνήθως είναι να περιορίζουμε τις δυνατότητες που έχουμε για αλλαγές στη ζωή μας, είμαστε διστακτικοί, αντιστεκόμαστε στο καινούργιο, δεν έχουμε εμπιστοσύνη στον εαυτό μας ότι θα τα καταφέρουμε, είμαστε προσκολλημένοι σε παλιές συνήθειες. Με αυτό τον τρόπο βάζουμε όρια και περιορίζουμε τις δυνατότητες του εγκεφάλου μας, όταν για παράδειγμα  λέμε « δεν έχω καλή μνήμη δεν μπορώ να απομνημονεύσω ένα κείμενο»  τότε εκπαιδεύουμε τον εγκέφαλο μας να έχει περιορισμένες προσδοκίες . Οι ερευνητές υποστηρίζουν ότι ο εγκέφαλος μας προσέχει τι λέμε και ανταποκρίνεται άμεσα,  η μνήμη παραμένει άθικτη όταν προσδοκούμε ότι θα έχουμε καλή μνήμη, ακόμη και αν ξεχνάμε κάτι αποφεύγουμε να φοβόμαστε και να κατηγορούμε τον εαυτό μας.

Αλλάζοντας τη σχέση με τον εγκέφαλο μας αλλάζουμε τη ζωή μας και ανακαλύπτουμε τις κρυμμένες δημιουργικές μας δυνάμεις.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.