Σήμερα γνωρίζουμε ότι τα φυτά στα φύλλα τους έχουν υποδοχείς φωτός που τα βοηθούν να αντιλαμβάνονται την ένταση και την κατεύθυνση του φωτός, διαθέτουν στις ρίζες τους ανιχνευτές που τους επιτρέπουν να γεύονται το έδαφος και να εντοπίζουν τα θρεπτικά συστατικά που είναι απαραίτητα για την επιβίωση τους, έχουν ένα είδος αφής και αισθάνονται τα αντικείμενα γύρω τους καθώς αναρριχώνται ή τυλίγονται σε ξύλα για να στηριχθούν και ακούνε. Έρευνες έχουν δείξει ότι η δόνηση των ήχων επηρεάζει την κυτταρική τους μεμβράνη και την κινητικότητα του κυτοπλάσματος  ( υγρό που υπάρχει σε κάθε κύτταρο τους) επίσης ενεργοποιεί τα γονίδια τους, τις φυτορμόνες τους και κάνει τα κύτταρα τους πιο μεγάλα επηρεάζοντας έτσι την ανάπτυξη τους.

Είναι ακόμη ερώτημα αν τα φυτά προσλαμβάνουν το συναίσθημα ενός μουσικού κομματιού, έρευνες έχουν δείξει ότι στα φυτά αρέσει η κλασσική μουσική διπλασιάζοντας την ανάπτυξη τους ενώ αντίθετα η ροκ μουσική τα αρρωσταίνει.

Υπάρχουν καλλιεργητές που βάζουν μουσική στα χωράφια και στα θερμοκήπια τους τοποθετώντας ηχεία το πρωί και το σούρουπο που θεωρούνται οι πιο ευεργετικές ώρες 30- 45 λεπτά με ένταση όχι μεγαλύτερη από 60 db.

Αν θέλετε τα φυτά σας στο μπαλκόνι σας ή στο κήπο σας να είναι υγιή χαρούμενα και να διπλασιάσουν την ανάπτυξή τους μπορείτε να τους τραγουδάτε ή να τους βάζετε μουσική, καλή διασκέδαση σε εσάς και τα φυτά σας.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.