Τα έντομα υπήρχαν στη Γη πριν τον άνθρωπο. Τα έντομα είναι παντού.

Έχουν καταγραφεί ένα εκατομμύριο διαφορετικά είδη εντόμων και αντιπροσωπεύουν το 66% των ζώων που υπάρχουν στον πλανήτη μας.

Ερευνητές υποστηρίζουν ότι το 40% των εντόμων βρίσκονται σε κίνδυνο εξαφάνισης και ο άνθρωπος είναι ο κύριος υπεύθυνος, οι εντατικές καλλιέργειες, η μείωση των δασών, τα λιπάσματα, οι πυρκαγιές, η αστικοποίηση είναι οι βασικότεροι λόγοι.

Οι έρευνες που έγιναν από το 2010 μέχρι το 2015 απεκάλυψαν ότι τα έντομα μειώθηκαν στις αγροτικές περιοχές ραγδαία καθώς και τα εντομοφάγα πουλιά κατά 80%.

Οι πληθυσμοί της μέλισσας και στην Ελλάδα αποδεκατίζονται από την εντατική χρήση εντομοκτόνων και την χημική γεωργία. Η μείωση αυτή θα έχει αλυσιδωτές συνέπειες που ο άνθρωπος δεν μπορεί ακόμη να προβλέψει.

Ο κόσμος που ζούμε είναι πολύπλοκος και αλληλοσυνδεόμενος, οι γηγενείς Αμερικάνοι αποκαλούσαν συγγενείς τους τα φυτά, τα ζώα, τα δέντρα, τα ποτάμια. Ο διαχωρισμός του εαυτού μας από την φύση μας οδηγεί στην εμπορευματοποίηση της σχέσης μας μαζί της και όλα μετατρέπονται σε αντικείμενα για εκμετάλλευση.

Όλοι οι οργανισμοί χωρίς εξαίρεση από τους απλούστερους μικρούς μέχρι τους πολυπλοκότερους μεγάλους είναι εξίσου σημαντικοί. Η ευημερία του πανέμορφου γαλάζιου πλανήτη μας και η δική μας εξαρτάται από αυτή την συνειδητοποίηση.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.